1000 mil s ORTLIEBem


Text a foto
Po absolvování Tisice mil nenastal snad den, kdy bych se nevrátil zpět ve svých myšlenkách na trasu. Překonávání horských masivů československým pohraničím, nocování v přírodě, brodění přes řeky, poznávání nových a nových lidí po cestě, setkávání se s hojným počtem divoké zvěře, to všechno ve mě zanechalo hluboký dojem.

Je to několik let zpátky, kdy jsem se ve Vašem katalogu dočetl o existenci jednoho z nejnáročnějších, možná i nejnáročnějšího závodu v Evropě. Ano mluvím o závodu Tisíc mil! Není vůbec jednoduché se do tohoto závodu přihlásit a já měl to štěstí, že se mi to podařilo při mé snaze hned napoprvé. Závodu jsem se zúčastnil v roce 2018 a úspěšně jsem ho dokončil. Celou trasu 1000 mil jsem zvládl bez třiceti minut za patnáct dnů. Myslím si, že můj výsledek by mohl být lepší! Byla to má první účast. Po třech dnech, kdy jsem do té doby vůbec nechápal, co na tomto závodě pohledávám, a proč mám s sebou kolo, neboť jsem jej půl trasy před sebou jen tlačil, jsem se aklimatizoval a začal si celý tento výlet z české Aše až do slovenské Velké Sedlice opravdu užívat!

Po absolvování Tisice mil nenastal snad den, kdy bych se nevrátil zpět ve svých myšlenkách na trasu. Překonávání horských masivů československým pohraničím, nocování v přírodě, brodění přes řeky, poznávání nových a nových lidí po cestě, setkávání se s hojným počtem divoké zvěře, to všechno ve mě zanechalo hluboký dojem. Další dva roky utekly jako voda a přede mnou je další účast na "Mílích". Původně se k jejich desátému výročí plánoval ojedinělý závod dlouhý 2020mil a objeli bychom celé Česko-Slovensko dokola. Ale situace ve světě udělala organizátorům čáru přes rozpočet a závod se pojede tradičním způsobem. Plánovaných 2020mil bude na pořadu až příští rok. Obou těchto ročníků se chci zúčastnit. A zúčastním se jich s bikepackingovými od Ortliebu, které jsem od Vás obdržel v roce 2018 a které se mi velice osvědčily pro svou jednoduchou a snadnou montáž, dostačující objem a hlavně voděodolnost!

Sdílet:

DISKUZE - ZANECHTE NÁM VZKAZ!

Přidejte nám komentář. Budeme za něj rádi.
Váš komentář
Jméno
Jméno
Zrušit odpověď

NEJNOVĚJŠÍ Z RUBRIKY Do dálek


INSPIRACE OD ZNAČEK


Tern Ortlieb Brooks Burley Tubus Racktime Son Minoura Biologic Trailgator